dimarts, 28 de gener del 2014

Publiquen a la revista Perspectiva escolar un projecte de l'escola

En el número d'aquest mes de gener de la revista Perspectiva escolar les mestres de l'escola, Anna Noguera i Montse Garcia,  han publicat un article sobre el projecte que van treballar l'any passat  amb el nom dels oficis artístics a Manlleu: una experiència de treball cooperatiu. Aquest projecte va ser premiat amb un premi Baldiri Reixac.

Conferència sobre "La interpretació del dibuix"

Aquest dijous, 30 de gener, l'AMPA de l'escola organitza una conferència sobre "La interpretació del dibuix" a càrrec de Núria Casanovas, psicòloga especialista en intervenció en infància i família des de fa 10 anys i formadora de professionals.
La xerrada va dirigida a pares, mares i professionals que estiguin interessats en adquirir coneixements de com interpretar un dibuix lliure.

diumenge, 26 de gener del 2014

Col·laboració amb l'institut Antoni Pous i Argila


Aquest curs 2013 2014, des de l’institut “Antoni Pous i Argila” de Manlleu s’han iniciat algunes experiències educatives d’Aprenentatge i Servei.
L’aprenentatge servei és una proposta educativa, innovadora, que combina processos d’aprenentatge i oferta de servei a la comunitat en un únic projecte. Combina la intencionalitat pedagògica i la intencionalitat solidària amb la comunitat. Per tant, aquests tipus d’aprenentatge permet als participants l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors alhora que treballen en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.
Una d’aquestes experiències és el Projecte “Construïm Joc” on hi participa l’alumnat del CFGS d’Educació Infantil (TEI), aplicant els coneixements apresos al cicle i les orientacions ofertes pels docents de l’escola “Quatre Vents”, creant materials i propostes de joc adequades a les necessitats de l’escola “Quatre Vents”.
Aquesta proposta ofereix a l’alumnat del CFGS d’Educació Infantil, una oportunitat d’aplicar en un entorn real i concret els aprenentatges adquirits al cicle formatiu i per l’altra, prestar a un centre educatiu públic un servei de suport en l’elaboració de materials de joc i desenvolupament d’activitats lúdiques.
La proposta valorada com a molt motivadora pels dos centre i els alumnes que hi participen ha permès afavorir sinergies positives entre centres i serveis. 

dissabte, 18 de gener del 2014

Jornada de matemàtiques per a pares, mares i mestres

El proper dissabte 1 de febrer la Universitat de Vic organitza una jornada (des de les 9 fins a les 2 del migdia) de matemàtiques. Serà la III Jornada d'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques: Els algoritmes tradicionals de les quatre operacions aritmètiques han mort però no han estat enterrats a càrrec de Tony Martín, especialista reconegut internacionalment en Didàctica de la Matemàtica.
La nostra escola està iniciant un canvi i una orientació de les matemàtiques que ensenyem als nostres alumnes inspirada en la metodologia de Tony Martin. Des de l'escola s'ha animat a tot el claustre de mestres a participar-hi i des d'aquí ho fem a tots els pares i mares que ho vulguin (la jornada està oberta a tothom), així si algun pare-mare vol participar d'aquesta formació  podrà entendre quina és la línia que hem iniciat a l'escola en aquesta àrea.
Si alguna persona hi està interessada s'ha de matricular amb antelació.