dijous, 31 d’octubre del 2013

Bona castanyada!!!

Avui hem celebrat la castanyada a l'escola. Els més petits ahir ja van rebre la visita de la castanyera que els hi va portar castanyes. Avui al matí han fet un tastet de fruites de la tardor.
Els alumnes de primària durant aquest matí hem fet tallers sobre la castanyada i a la tarda tots junts l'hem celebrat amb una gran festa.
També han vingut molts ex-alumnes de l'escola! Tots plegats hem passat una bona estona.
Esperem que tots plegats tingueu una bona castanyada!
També hem de donar les gràcies a tots els pares i mares que han col.laborat a la festa
MOLT BÉ PER A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA!!!

FESTA DE LA CASTANYADA



ENS VISITA LA CASTANYERA-ED. INFANTIL

TASTET DELS FRUITS DE LA TARDOR-ED. INFANTIL

ENS VISITA LA CASTANYERA-CICLE INICIAL

dilluns, 28 d’octubre del 2013

No a la llei Wert

Aquest dijous passat els alumnes i mestres que van venir a l'escola van fer ninots grocs amb missatges en contra de la llei Wert.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Fòrum sobre Escoles per la Sostenebilitat de Catalunya

La nostra escola va participar el 17 d’octubre a Vic al fòrum organitzat per la XESC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenebilitat de Catalunya). La Gemma i la Carla de sisè van assistir a la jornada en representació dels alumnes. Allà es van fer dos grups de treball per tal d’intercanviar experiències. D’una banda, la Gemma i la Carla van participar en els tallers d’alumnes; i la Tura va presentar al grup de mestres assistents al fòrum el nou projecte escolar de recollida d’oli usat que estem portant a terme des de l’escola en col.laboració amb les famílies. La valoració del fòrum ha estat molt positiva per ambdues parts.



dilluns, 14 d’octubre del 2013

Reciclatge de l'oli



La setmana passada un noi ens va venir a fer un taller sobre com podem reciclar l'oli que utilitzem quan cuinem. Aquest oli un cop recollit s'utilitzarÀ per fer-ne biodièsel. Es tracta d'una iniciativa engegada per l'Associació de l'Oli al Biodièsel (AOB). 
Durant el taller el monitor va explicar als alumnes que l'oli va a parar a la depuradora i això representa un cost; que és un residu que contamina; i que reciclar l'oli es pot convertir en un benefici social.
Aquest projecte, anomenat Educo, va ser aprovat pel programa LIFE+ de la Comissió Europea i té per objectiu recollir els olis usats de les escoles de nou comarques catalanes (Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Garraf, Osona, Solsonès, Vallès Oriental i Vallès Occidental). Aquest curs hi participaran un total de 25.000 alumnes.
A cada alumne se li va donar un pot que un cop ple ha de retornar a l'escola. El dia de recollida de l'oli és el DIJOUS A LA TARDA.