dimecres, 28 de març del 2012

Informació sobre la jornada de vaga general


Benvolgudes famílies,                                                        

Com ja sabeu, el proper dijous 29 de març hi ha convocada vaga general .
Està previst que un 35% del professorat del nostre centre,doni suport a la vaga.
Per tant en compliment dels serveis essencials que dicta el departament,
l’escola i el menjador escolar romandran oberts, encara que no hi haurà normalitat acadèmica.
Gràcies per la vostra col·laboració.

La direcció del centre

dijous, 22 de març del 2012

Setmana Mediambiental 2012

Aquest any 2012, la setena edició de la setmana ambiental es celebrarà del 17 al 25 de març.

Durant aquesta setmana s'ha previst oferir un gran ventall d'activitats i de recursos als centres escolars.

Aquest any a la nostra escola hem rebut materials per treballar l'hort, ens faran xerrades sobre com protegir i entendre els boscos per part dels agents forestals de la Generalitat, coneixerem millor l'Arboretum, farem visites a la Deixalleria municipal, a l'estació automàtica de vigilància i control de la contaminació atmosfèrica, a l'estació depuradora i a una planta de compostatge, i també treballarem a l'aula diversos recursos pedagògics sobre el tema dels residus.

Les activitats obertes a tota la població són:
  • Començarem la Setmana Ambiental el dissabte 17 de març plantant arbres de ribera a la platja del Dolcet i coneixent la Xarxa de Voluntaris Riberes del Ter. Activitat familiar.
  • Jornada de portes obertes al taller BiciTer del programa de formació per a joves de Treball als Barris. Porteu-nos peces o bicicletes en desús i serviran per a la formació en mecànica i reciclatge de bicicletes de 12 joves de Manlleu.
  • Les escoles de Manlleu ens mobilitzem pel medi ambient. Veniu a veure el nostre flashmob i estrenarem el nou punt de recollida al Mercat Municipal on tothom podrà portar a reciclar l'oli de cuina.
  • Taller pràctic "L'estalvi domèstic d'aigua". Per què cal estalviar aigua? Com podem fer-ho a casa? On i com hem d'instal·lar els equips? Què més podem fer? Entenem la factura d'aigua?
  • Taller "Menja't el balcó': veureu com és possible tenir un hort sense terra, fabricant-lo amb materials reutilitzats i imaginació. Activitat familiar.

Campanya Manlleu estalvia aigua:

Amb l'objectiu de sensibilitar i informar de la importància de l'estalvi d'aigua, durant la setmana ambiental s'iniciarà aquesta campanya amb l'exposició "L'aigua en equilibri" que es podrà visitar del 17 al 25 de març, al Museu del Ter, i també es farà el taller pràctic "L'estalvi domèstic d'aigua" el dimarts 20 de març, a les 20h, també al Museu del Ter.
Els assistents a qualsevol dels actes de la Setmana Ambiental que ens entreguin una factura d'aigua seran obsequiats amb un equip d'estalvi per instal·lar a casa i reduir els consums d'aigua! (equip per a 3 aixetes i la dutxa, fins a exhaurir existències).
Animeu-vos a participar! El medi ambient és cosa de tots!

FLASH MOB AMB LA COL·LABORACIÓ DELS ALUMNES DE 3r d PRIMÀRIA:

http://www.elter.net/noticia/12297/flashmob-inaugura-nou-punt-recollida-doli-vegetal-usat-mercat-municipal-manlleu

dijous, 8 de març del 2012

Els pastorets 2011

Diu la dita que val més tard que mai. Doncs nosaltres ens ho hem pres al peu de la lletra. Aquí teniu la gravació dels Pastorets d'aquest any. Hem d'agrair la col·laboració de l'Eli, la mare d'en Marc C, per l'edició d'aquest vídeo. També volem donar les gràcies a tota la colla que va ajudar que els Pastorets fossin una vegada més un èxit.